Jazz artitiesten

De artiesten die de jazz wereld vertegenwoordigen zullen hieronder verder worden toegelicht. Zo zul jij een beter beeld krijgen van de bekende artiesten die een grote rol gespeeld hebben in de opkomst en de voortgang van de prachtige muziek jazz.

  • Marcos Baggiani is een bekende jazz artiest, hij is een echte muzikant die niet alleen muziek maakt maar dit ook composteert en produceert. In het jaar 2001 is hij naar Nederland verhuisd om hier te gaan studeren op het conservatorium in jazz richting. Marcos Baggiani heeft met vele artiesten mogen samen werken en heeft op diverse plekken over de wereld muziek gemaakt. Marcos Baggiani is een gewaardeerde muzikant binnen de jazz branche.
  • Anton Goudsmit geboren op 24 april in 1967. Er werd een echte jazz artiest geboren in Haarlem. Anton Goudsmit is een muzikant die speelt in diverse bands. Deze artiest heeft geen voorkeur voor een bepaalde stijl binnen de muziekvariant. Ook Anton Goudsmit heeft net als Marcos Baggiani aan het Nederlandse conservatorium gestudeerd.

Ontdek meer over jazz

Binnen de jazz zijn er diverse stijlen waarin artiesten zich kunnen onderscheiden. Een van deze stijlen is West Coast Jazz die in de jaren 50 is ontstaan in het westen van de Verenigde Staten. De kenmerken van West Coast Jazz zijn dat kalmere en minder hectische hardbop heeft. Andere jazz stijlen zijn Bebop, Harlem Jump en Revival. Een opvallende ontwikkeling binnen de muziek is de Big Bang bij deze genre. Een Big Band bestaat ongeveer uit twaalf tot vijfentwintig personen die een jazz band vormen. Wil jij deze muziek soort ontdekken? Djano Libre is een muzikale tijdmachine waar je naar luister er waarmee alle stijlen binnen de jazz zult doorlopen. Django Libre is opgericht door een groep lokale muzikanten die je willen laten proeven met jazz en hier hun eigen draai aangeven.