Online jazz streaming

Geplaatst op: 26-03-2013

Dat jazz muziek ook nog heden ten dage een groot internationaal gehalte heeft, blijkt wel weer uit het grote aantal online radio streams. Dankzij het internet is het voor de echte jazz liefhebbers mogelijk om bij een groot aantal streams jazz muziek te beluisteren. Ook als je alleen geïnteresseerd bent in een bepaalde stroming, kun je ervoor kiezen om hierop een stream te selecteren. Het totale aantal streams is ontelbaar en ook op verschillende fora kun je discussiëren over wat je gehoord hebt. Op deze streams worden ook live optredens van jazz gezelschappen uitgezonden evenals jazz muziek uit vroegere tijden. Zo kun je met de mogelijkheden van streams altijd naar jazz luisteren zonder dat je je hoeft te vervelen.

Experimenteren

Wil je zelf eens experimenteren met de verschillende invloeden in de jazz, of samen met je band een andere sound uitproberen? Dan kun je zelf een aantal streams beluisteren en wat je gehoord hebt zelf gebruiken en ermee experimenteren. Verschillende streams beluisteren voor als je inspiratie op wil doen en wilt horen hoe andere muzikanten het hebben aangepakt. Zo dragen ook de streams weer bij aan de ontwikkeling van de jazz. Luister naar de streams en ervaar zelf hoe persoonlijk jazz kan zijn.

Eindeloos

Jazz muziek is perfect te gebruiken voor een eindeloze improvisatie. Hierdoor kun je ook eindeloos naar de jazz radio streams op internet luisteren in binnen- en buitenland. Door te luisteren naar de eindeloze manier van improviseren, maar ook de bezetting van de instrumenten kun je jazz eindeloos en altijd beluisteren.