Jazz in games

Geplaatst op: 26-03-2013

Ook wordt jazz muziek veel gebruikt in games.

Guitar Geek

Guitar Geek is een nakomeling van Guitar Hero. In dit behendigheidsspel met een virtuele gitaar dien je zelf alle punten die je kunt halen bij elkaar te spelen binnen een bepaalde tijd. Gitaar spelen doe je hier met je eigen toetsenbord. Goede timing en een snel reactievermogen zijn van groot belang als jij dit spel wil winnen.

Jazz Jackrabbit

Deze game is echt een klassieker. In het Tubelectric level van Jazz Jackrabbit waant de speler zich op een leuke wijze in de wereld van de jazz muziek. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van bekende stukken uit de jazz muziek die de speler ongetwijfeld wel zal herkennen van de originele nummers.  Ook in de latere versies van Jazz Jackrabbit als Abandonia wordt nog steeds gebruik gemaakt van populaire jazz nummers.

Jazz Trumph's Journey

Gebaseerd op het leven van Louis Armstrong is Jazz Trumph's Journey. Deze game is speciaal ontwikkeld voor de iPad, iPhone en iPod. Het doel van deze game is een muziekwedstrijd winnen en daardoor voor altijd blijvende roem te vergaren. Dit moet je doen door op zoek te gaan naar je band en noten te leren spelen. Verder lijkt het alsof deze game de graphics van Disney een beetje heeft overgenomen en dat maakt ook deze game een lust voor het oog. Naast deze graphics zitten er in deze game ook een aantal filmpjes en foto's verwerkt van het New Orleans als hoofdstad van de jazz muziek. Hoe verder je komt in deze game, hoe uitgebreider de muziek wordt en hoe dieper er verder ook op de muziek zelf ingegaan wordt met de filmpjes.